Polityka prywatności
Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Biuro Doradztwa i Organizacji "LABOR" Centrum Edukacyjne
z siedzibą w Cieszynie ul. Bobrecka 1, 43-400 Cieszyn, NIP: 5480058432, REGON: 070041450.


W jakim celu potrzebujemy Twoich danych?

Twoje dane osobowe wykorzystujemy:

1. dla potrzeb realizowanych procesów rekrutacyjnych wewnętrznych, jak i dla klientów,
2. prowadzenie szkoleń i kursów
3. obsługi kadrowo-płacowej,
4. prowadzenia rozliczeń.

Dane przetwarzamy zgodnie z prawem opierając się na:

1. dobrowolnej zgodzie udzielonej poprzez zaznaczenie odpowiedniego checboxa w formularzu
    lub pisemnego oświadczenia,
2. na podstawie działań poprzedzających zawarcie umowy lub
3. na podstawie umowy, której stroną jesteś (np. umowa o pracę tymczasową, umowa cywilno-prawna),
4. obowiązku prawnym ciążącym na LABOR (np. zgłoszenie do ZUS),
5. prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez Administratora (np. dochodzenie roszczeń).

Wszystkie dane podają nam Państwo dobrowolnie. Jeżeli nie chcą Państwo uczestniczyć procesach rekrutacji, selekcji, kursów i szkoleń mogą Państwo odwiedzić naszą witrynę bez ujawniania swojej tożsamości i podawania danych osobowych. Zbieramy, przechowujemy i wykorzystujemy tylko te dane osobowe, które podali nam Państwo dobrowolnie, także przez pocztę elektroniczną.

Jak długo przechowujemy Twoje dane?

Pozyskane dane osobowe przechowywane są przez okres nie dłuższy, niż wymagany przepisami prawa np. dane podatkowe przez okres 6 lat. W przypadku danych o kandydacie okres jest zależny od wyrażonej zgody, tj. zgoda na udział w rekrutacji zobowiązuje nas do usunięcia Twoich danych po zakończonym procesie rekrutacyjnym. Jeśli wyraziłeś zgodę na przyszłe rekrutacje, Twoje dane przechowywane będą przez 2 lata, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym została udzielona zgoda.

Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?

Pozyskane Twoje dane osobowe możemy przekazać klientom, którym oferujemy usługi rekrutacji i selekcji pracowników, pracy tymczasowej, wsparcia sprzedaży, leasingu pracowniczego; klientom zlecającym szkolenie pracownikom, podmiotom prowadzącym szkolenia i kursy, dostawcom usług (np. oprogramowanie kadrowo-płacowe, serwer bazy danych, medycyna pracy). Każde przekazanie Twoich danych odbywa się na podstawie umowy powierzenia danych i dotyczy zakresu niezbędnego do realizacji celu w jakim dane są przekazywane. LABOR nie przekazuje Twoich danych do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

Jakie masz prawa?

Masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, otrzymania informacji jakie Twoje dane są przez nas przetwarzane, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodności prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Masz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. Jeżeli uważasz, że przetwarzamy Twoje dane niezgodnie z prawem, możesz złożyć w tej sprawie skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego.

Masz prawo zachować milczenie. Jeśli rezygnujesz z tego prawa, wszystko, co od tej pory powiesz lub napiszesz, może zostać użyte w sądzie przeciwko tobie. Masz prawo do adwokata i do jego obecności podczas przesłuchania. Jeśli nie stac cię na prawnika, przysługuje ci obrońca z urzędu. Podczas przesłuchania, w każdym momencie możesz skorzystać z tego prawa, nie udzielając odpowiedzi na pytania i nie składając oświadczeń.

Do czego i jak korzystamy z plików cookies?

LABOR wykorzystuje pliki cookies (tak zwane ciasteczka), czyli niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na urządzeniu końcowym Użytkownika (np. komputerze, tablecie, smartfonie). Pliki cookies mogą być odczytywane przez system teleinformatyczny Administratora. Administrator przechowuje pliki cookies na Twoim urządzeniu końcowym, a następnie uzyskuje dostęp do informacji w nich zawartych w celach statystycznych, marketingowych (remarketing) oraz w celu zapewnienia prawidłowego działania strony internetowej www.labor.cieszyn.pl. Możesz usunąć pliki cookies po ich zapisaniu przez Administratora, poprzez odpowiednie funkcje przeglądarki internetowej, programy służące w tym celu lub skorzystanie z odpowiednich narzędzi dostępnych w ramach systemu operacyjnego, z którego korzystasz.

Jak wykorzystujemy dane o ruchu na stronie www?

LABOR stosuje technologie śledzące działania podejmowane przez Ciebie w ramach strony internetowej (www.praca.cieszyn.pl) poprzez kod śledzenia - w celu analizy statystyk strony. Korzystanie ze strony www.praca.cieszyn.pl jest jednoznaczne z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera. Logi obejmują m.in. Twódres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze. Dane zapisane w logach serwera nie są parowane z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przez LABOR w celu zidentyfikowanie Ciebie. Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną, a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu, poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.


  O nas | Kandydaci do pracy | Oferta dnia | Oferty pracy | Au pair | Dodaj ofertę | Kontakt | Polityka prywatności
  Copyright © 2003 Labor. All Rights Reserved.